Vælg en side

Vores store udvalg af glas figure

Du kan her finde et overblik over alle vores glasfigur, så du kan finde den perfekte gave ide til årets store og små traditioner 

Med figurerne fra Gammelgård Glas vil vi gerne gennem forskellige tider, vise eksempler på mennesker i erhverv, dagligdag, fritid og kultur.
Mennesker i uniform og kostume – Historiske og religiøse såvel som skattede figurer fra kendte eventyr.
Uniformer kan opfylde et særligt krav til bærerens arbejdsfunktion, vise et tilhørsforhold til myndighed, service, uddannelse, religion og kultur.
Kostumer kan gennem snit, form og farver være med til at skabe en karakter, understrege eller fremhæve træk til den ønskede figur.

En mærkedag er en dag, hvor man fejrer årsdagen for en bestemt begivenhed eller søger at skabe opmærksomhed om et bestemt emne.

For få generationer siden var danskernes hovederhverv landbruget. Gennem tiderne har der altid været en tæt samhørighed og afhængighed mellem husdyr og mennesker. I vore dage tænker vi først og fremmest på husdyrene som kæledyr og ikke som hele grundlaget for vores eksistens. Anderledes forholder det sig, når vi går tilbage i historien, hvor dyrene ikke alene gav føde og klæde, men også havde betydning som varmekilde, og transportmiddel og meget andet.

Man kan beskrive sommer meget enkelt ved at kalde den perioden mellem forår og efterår hvor det er muligt at sole sig og bade ved stranden.
I Danmark er der tradition for, at kalenderen betegner månederne juni, juli og august som sommermånederne.

Påske blev besluttet på kirkemøde i Nicæa i år 325. Den mad vi spiser til påske er forårsmad – lammestegen er dog ret ny. Det er påske første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn.

Julen indbefatter en lang række traditioner, som varierer fra land til land. Gennemgående moderne traditioner indbefatter krybbespil, mistelten, juletræ, udveksling af gaver, fortællinger om julemanden og at mange skriver julekort til venner og familie med ønsker om “glædelig jul og godt nytår”.